dilluns, 12 de juliol del 2010

El DIARI D'EN BIEL

Dijous, 8 de juliol de 2010

Avui ens ha visitat el pare d'en Biel, l'escriptor Vicenç Pagès Jordà, i amb coneguts nostres hem organitzat un club de lectura. Hem parlat del llibre Els jugadors de whist, dins del qual hi ha "El diari d'en Biel". Al casal, els grans hem llegit aquest diari.

El diari d'en Biel narra la vida quotidiana d'un nen mallorquí de 13 anys que viu a la Figueres de l'any 1977. Un nen i els seus amics normals, sense grans aspiracions, sense grans vides, sense superpoders, uns nens que podríem ser qualsevol de nosaltres. D'aquesta manera és molt fàcil posar-se a la seva pell.

Per a la gent de Figueres i la gent dels pobles veïns que van viure aquells anys aquest llibre ha estat un recull de la seva infància; per a la gent d'altres llocs del món, unes aventures també viscudes, potser no senten seus els noms de carrer Sant Pau  i plaça Catalunya, però segur que al seu poble també hi havia llocs semblants; i per a nosaltres, coses que no hem viscut però ens han explicat, o simplement una història per passar una bona estona.

En resum, un llibre per a totes les edats i tots els llocs amb personatges com nosaltres i històries sense maquillar.

                                                                                   Judit B., 14 anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada